Avatar
:

A Viva Veu

Likes

Posts tagged Sónar

Programació OFF Sónar de Discos Paradiso. Per cert, descarregueu-vos l’aplicació per mòbil amb totes les festes OFF Sónar, d’aquesta setmana a Barcelona.

Actuació de James Pants al @SonarFestiva de Sao Paulol. Al canal de Youtube de Sonar Sao Paulo hi trobareu la resta d’actuacions.

Distribució d’artistes per dia/nit al @SonarFestival #Sónar2012

Molt fans d’aquest sintetitzador Mute que podreu construir si us apunteu a aquest workshop del @SonarPRO2012

El nostre amic Natxo Medina ha fet aquest vídeo del #Sonar2011 per @ScannerFM. Hem considerat imprescindible que el vegeu per què realment s’ho val. 10 minuts de resum en imatges de tot el què va donar de sí aquest festival del qual nosaltres ja us en vam parlar la setmana passada. Si nosaltres us en parlàvem per escrit, ara podreu gaudir d’un recorregut audiovisual per la majoria d’artistes que van omplir els escenaris, tant de dia com de nit d’aquest festival tant imprescindible.

Si encara no l’heu llegit, la lectura de la nostra crònica del Sónar 2011 és imprescindible. Tant de dia, com de nit.

Escolteu en streaming el nou disc de Holy Other (@TriAngleRecords)

Fa tot just un mes aquí mateix us avançàvem que Tri Angle Records editaria el primer EP de Holy Other en format 12”. Bé doncs, la setmana passada, en plena èxtasi primaveral vam poder escoltar-lo, i assegurem que és una de les millors referències de petit format que hem escoltat en el que portem d’any. Textures pausades, ambient melancòlic perfecte per fer front a la depressió post-primaveral, i banda sonora perfecte per dies de pluja.

La música de Holy Other és freda, i s’endissa al cos com la fulla d’una navalla esmolada. Gairebé sense que ens n’adonem, però un cop dins notem la sensació que això implica. Cinc cançons, de les quals ja n’haviem pogut escoltar prèviament dues i que en el seu conjunt avancen amb coherència cap al misticisme d’aquest nou horitzó musical que es gesta a través de segells de nova planta inmersos en la promoció de gèneres musicals d’avantguarda electrònica on es fusionen ambient, dubstep i dark-wave.

Escolteu el disc en streaming aquí

Us recordem que Holy Other estaran actuant el proper divendres 17 de juny al Sónar de dia, dins el showcase de Tri Angle Records.

Ja podeu consultar els horaris del @SonarFestival 

Aquest matí s’han fet públics els horaris del festival, que com ve sent habitual, comença el dijous 16 al migdia i enguany s’allarga fins diumenge, amb el concert que co-produeixen juntament amb el Festival Grec, el qual tindrà lloc al recinte de Montjuïc i on actuaran Alva Noto i Ryuichi Sakamoto, presentant el nou disc “summvs” que té previst el llançament aquest mes de maig pel segell alemany Raster Noton. Els dos artistes clausuraran l’edició del Sónar 2011 amb un a actuació pensada per piano, i on l’alemany processarà sons i imatges com a  complement del músic japonés.

Durant els propers dies ja anirem parlant sobre el cartell així que estigueu atents. Tanmateix, i per fer alguns comentaris sobre la distribució actual, destacaríem que dijous, el festival ja comença fort amb l’obertura per part del  Niño a les 12:00, al SonarDôme (Recordeu que avui toca al Primavera A Viva Veu, a les 19:00). Com a plats forts del dijous també tenim a Toro y Moi, Raime, que també va estar a Electrónica en Abril (llegiu-ne la prèvia), i Nicolas Jaar (Atents al nou disc “Space is only noise”. Us en parlarem!).

De divendres 17 de juny destaquem la sessió del francès Agoria que farà al SónarVillage (Pot ser èpica!), així com l’actuació de Four Tet programada al mateix escenari per les 19:45. De divendres també ens veiem obligats a destacar un dels plats forts del festival que l’organització ha decidit situar al SónarComplex. Es tracta del showcase de Tri Angle Records amb les actuacions d’oOOoO, How To Dress Well i Holy Other. Katy B, Ghostpoet i Discodeine són les altres recomanacions que us fem per divendres dia. La nit, però, també ve carregada. Divendres toquen Dizzee Rascal (gran actuació l’any passat!!!), Aphex Twin, M.I.A i Tiga per tancar la nit.

Dissabte també és un gran dia pel festival. Hi actuaran grans noms, dels quals destaquem, per aquest ordre d’actuació, Gilles Peterson (15:45, SónarVillage), Global Communication (17:00, SónarHall) i Downliners Sekt (17:30, SónarComplex), un grup barceloní que recomanem molt efusivament (Llegiu la crònica del seu concert al L.E.V 2011). Al mateix escenari, Apparat Band (19:00) i Actress, un dels millors discos d’electrònica del 2010 segons A Viva Veu, per tancar, a les 20:30. El tancament del Sónar dia el farà un dels millors artistes segons l’opinió de qui escriu aquesta prèvia: Hype Williams, que ho farà a les 21:00 al SónarComplex (Us adjuntem la discografia a Spotify d’aquest duet londinec). Aquesta actuació promet ser una de les més interessants!

Els plats forts de la nit de dissabte seran Yelle, pels més hipsters. Tot i que el directe de la francesa apunta a ser un dels més divertits de la nit. Africa Hitech, és a les 00:30, per tant molt aviat, i aquest és el directe recomanat de la nit. D’altra banda, Underworld, per clàssics, també s’apunten a la llista dels artistes que no ens podem perdre. Com a complement per la modernitat cal que no us perdeu el segon showcase més recomanable, el de Night Slugs, amb les actuacions d’Egyptrixx i el set conjunt que s’han preparat L-Vis 1990 i Bok Bok. Tancarà el festival una aposta estatal: Noaipre, del respectat segell Arkestra.

Next page Something went wrong, try loading again? Loading more posts